03 nov

'We hebben er zin in vandaag!'

SNA DS 2 - Vedo'70 DS 1

Gespeeld op 03-11-2014

Heidy Hartog en Jitske Boer ontbreken vandaag. Hierdoor zal Joyce Bouman vandaag de vuurdoop krijgen als spelverdeelster.
Brenda Kooijman en Yvonne Cramer vanuit dames 2 zullen ons team compleet maken voor vandaag.

'We hebben er zin in vandaag!' , zeiden we in de kleedkamer tegen elkaar. En dat is natuurlijk een goed teken. Alleen wat er in de 1e set gebeurde stond niet helemaal in deze planning.
Dat de eerste pass fout gaat, dat kan gebeuren, dat de tweede pass fout gaat, dat kan ook gebeuren. Maar dat we collectief ongeveer 15 punten voorsprong geven door fouten in de pass, pech met de bal die net buiten de lijnen, in het blok of het net verdwijnt. Of te wel, voordat we het weten staan we met 16-4 achter! Gelukkig komen we nog enigszins in het spelletje, waardoor de set 'maar' met 15-25 verloren werd, maar er valt niet meer over te zeggen.

Gelukkig is de teamspirit er nog! We hebben met elkaar afgesproken dat we nu ons eigen spelletje gaan spelen en alle fouten voor vandaag al in de eerste set gemaakt hebben.
En dat werkt. Cecilia Koster speelt als libero een goe de wedstrijd en heeft de pass goed onder controle. Jocye Bouman op de spelverdeling krijgt nu de ballen in ieder geval bij haar in de buurt en kan hierdoor haar aanvalsters goed bereiken.
We scoren makkelijk en SNA heeft eigenlijk geen kans in deze set.
Helaas valt Yvonne Cramer uit met een pijnlijke blessure en is zij voor de rest van de wedstrijd uitgeschakeld. Brenda Boer neemt haar positie op de buiten over en weet zich goed raad op haar 'oude' plekje.
De vedo dames maken de 1e set in zijn geheel goed door te winnen met 25-16.

Het spel van de 2de set wordt door gezet. Hoewel we her en der steken laten vallen, blijven we ons inzetten en als team samenspelen.
Anita Heijkoop speelt zowel aanvallend als verdedigend een prima wedstrijd en zorgt voor stabiliteit in team.
Een te scherpe service pass van de vedo dames zorgt ervoor dat de bal perfect wordt aangespeeld op de middelaanvaller van SNA, gelukkig was daar onze vliegende Eveline Wigmans die zonder na te denken deze aanval perfect afblokkeerd! Dit zorgt voor winst in deze set.
Hoewel de stand anders doet vermoeden, was de set zonder twijfel de hele tijd in Vedo's handen. 25-23

De sfeer blijft goed, het spel gaat prima en er wordt hier en daar ook nog wat lol gemaakt. Heidie Korevaar probeert een bal af te blokken met haar voorhoofd, dit werkt niet zo goed als met de handen.
De aanvallers voor aan het net worden goed benut. Ranka Dekker, Heidie Korevaar en Brenda Kooijman maken in een mooi samenspel 5 aanvallen in 1 hele snelle serie, en verdienen daarmee een mooi punt!
De set wordt gewonnen met 25-20. Gezien de eerste set had deze wedstrijd heel anders af kunnen lopen. Gelukkig wisten de Vedo dames de hoofden koel te houden en de wedstrijd op teamspirit en karakter gewonnen!