Vrijdagavond 21.15, wij spelen onze tweede wedstrijd.

Voleco DS 2 - Vedo'70 DS 1

Gespeeld op 10-10-2014

Op onze favoriete dag en tijdstip, vrijdagavond 21.15, spelen wij onze tweede wedstrijd van het seizoen. Onze krappe basis, Ranka Dekker en Cecilia Koster zijn beide afwezig, wordt gelukkig aangevuld door Yvonne Kramer (dames 2).

Tijdens het inspelen hebben we even de tijd om te wennen aan de zaal en de korte afstand tot de muur.

Het team van Voleco heeft tot nu toe alle wedstrijden met 4-0 gewonnen en we hebben van te voren afgesproken dat dit knap is maar dat we er niet van onder de indruk hoeven te zijn. Dit lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. In de eerste set zijn we namelijk wel onder de indruk. We zijn alleen maar aan het verdedigen en komen niet toe aan onze eigen aanval. Hoewel de verdediging redelijk loopt komen we door het ontbreken van onze eigen aanval niet lekker in het spelletje en lijkt de spelbeleving heel ver weg.
Voleco wint de 1e set gemakkelijk met 25-12.

Yvonne Kramer komt het veld in op de buiten positie. Hoewel de Vedo dames in de tweede set ook traag starten, komen we mee in het spelletje. De bal weet spelverdeelster Heidy Hartog beter te bereiken, zodat zij haar buitenaanvallers kan bereiken. Hiermee worden de eerste punten binnen gesprokkeld.
De dames van Voleco hebben een sterk aanvallende dame, nummer 11. Bijna alle punten worden door haar gescoord. Vedo weet de verdediging beter af te stemmen op haar aanvallen en komt steeds beter als team in het spel te zitten.
Er wordt gewerkt voor de ballen, we komen weer aan aanvallen toe, maar de Voleco dames winnen de set met 25-18.

De derde set is heerlijk om te spelen. De vedo dames moeten flink aan de bak om het de Voleco dames moeilijk te maken, maar dat lukt aardig! De pass loopt goed en spelverdeelster Heidy Hartog weet in deze set middelaanvalster Heidie Korevaar meerdere malen goed te bereiken. De ballen vliegen nu eens bij de Voleco dames om de oren!
In eens loopt het gewoon, er worden hier en daar nog wat persoonlijke fouten gemaakt, maar met een nipt verlies in deze set, zijn de vedo dames toch tevreden. 25-23.

Het niveau van de derde set wordt in deze set niet meteen behaald. De Vedo dames hebben moeite om de service pass onder controle te krijgen en leveren aan het begin teveel punten in.
We werken hard om deze punten in te halen, maar dit lukt helaas niet. Voleco gaat er met de punten vandoor 25-18.

De Vedo dames zijn vandaag traag van start gegaan, maar hebben met name het tweede deel van de wedstrijd goed staan ballen. We kijken nu al uit naar de tweede helft van het seizoen om weer een leuke pot tegen dit team te spelen.