Vedo'70 DS1 treft Volley Zuid DS 2

Vedo'70 DS 1 - Volley Zuid DS 2

Gespeeld op 17-01-2017

Met Joanne den Tuinder nog maar net geland en de helft van het team met z'n vingers ingetaped gingen we van start aan een "10 punten wedstrijd". Een 10 punten wedstrijd omdat de totaalstanden heel dicht bij elkaar liggen.

Set 1
We gingen niet al te best van start. Wat resulteerde in een achterstand van 14-2. Er moest iets drastisch veranderen.
Door goede blok en aanvalsballen van Heidie Korevaar vond Vedo weer de spirit om ervoor te gaan. Als echte diesels kwamen we wat later op gang. Puntje voor puntje kwamen we dichterbij. Na een goede servesreeks van Dieke Roos kwamen we zelfs gelijk te staan. Uiteindelijk trokken wij aan het langste eind met een uitslag van 26-24.

Set 2
In de tweede set was het wel duidelijk. We waren aan elkaar gewaagd! Het liep tot 22-22 gelijk op. Leonie Stam wisselde op de buitenpositie goed af met prik en aanvalsballen. De laatste 3 punten werden gescoord door Vedo waardoor de einduitslag 25-22 was geworden.

Set 3
Thirza van Gelder werd op de buitenpositie ingezet. Ze eiste haar plekje goed op en passte prachtige ballen naar de spelverdeelster, waardoor zij zowel de buiten, midden als achterover goed kon aanspelen. Deze set liep ook weer gelijk op. Dit resulteerde in een mooie 25- 23.

Set 4
Els van Bruggen kreeg in de laatste set ook haar speelminuten. De coach wilde een wat andere speelwijze uitproberen, waardoor meerder speelsters op andere posities kwamen te staan. Dit gaf aan het begin een beetje onduidelijkheid in het veld. Maar na een aantal ballen had iedereen zijn plekje gevonden. Het was weer een spannende set waarin leuke rally's werden gespeeld.
25-22

Zoals te zien is in de einduitslagen was het een spannende wedstrijd. 4-0 gewonnen.
Aankomende zaterdag Wik Groot-Ammers uit om 13:15.
Gezien de vorige wedstrijd hebben wij nog wat goed te maken!