06 nov

WHV DS 2 - 3

Gespeeld op 06-11-2016

Wedstrijdverslag WHV DS 2  - VEDO DS 1 Zaterdag 5 november

Zaterdag speelden we tegen het tweede damesteam van WHV. Voordat we de competitie begonnen hebben we een oefenwedstrijd tegen hen gespeeld. Deze kunnen we kort omschrijven als een rommelig potje waarin een ieder nog op zoek was naar haar plekje in het veld en we nog aan elkaar moesten wennen. Uiteraard waren we zaterdag gebrand om te laten zien wat we in huis hebben.
Met een compleet team traden we aan, helaas zonder coach Jos die voor werkzaamheden in het buitenland was.

De eerste set verliep volgens het boekje. Na een kort serveer wedstrijdje kwamen we gelukkig snel op gang. De service liep, de pass kwam goed de set-ups kwamen aan zoals bedacht en de aanvalsdruk werd opgevoerd. Met name Dieke Roos wist met haar service en harde aanval op de buitenpositie goed te scoren. Met een stand van 25-15 was de eerst set binnen, heerlijk!

En ook de tweede set zouden we ons spelletje blijven spelen. Vol overtuiging liepen we het veld in. Bij een stand van 0-5 achter was het tijd voor een time-out. Waar waren we mee bezig? Alles wat in de eerste set goed ging, ging nu niet goed. De ballen vlogen alle kanten op, behalve naar de overkant van het veld. Met elkaar ervoor gaan en de rust terug brengen was de opdracht. Helaas voerden we deze opdracht te laat uit waardoor het niet meer mogelijk was het enorme gat te dichten. Met een stand van 20-25 ging deze set terecht naar WHV, die met veel service druk en degelijk spel de set binnen haalde.

Een herhaling van set één leek ons een goed idee voor de derde set. Alle neuzen dezelfde kant op! Zo gezegd zo gedaan, waarom het nu wel lukte…. Geen idee, maar het feit is dat het lukte. Er werd hard gewerkt, de meest onmogelijke ballen werden met name door Eveline Wigmans van de grond gehouden. We voelden het, deze set was van ons. Thirza van Gelder werd in het veld gebracht en startte gelijk met een mooie service. Met een stand van 25-14 was deze set voor ons.

We waren gebrand om te winnen en zaten niet te wachten op een vijfde set. De taak was dus duidelijk, ook deze set moest gewonnen  worden. Er werd goed gespeeld, maar WHV raakte ook steeds meer in hun spel en wisten dichtbij te blijven. De mooi geslagen ballen en geplaatste prikballen scoorden niet meer direct, het werd hard werken om de punten binnen te slepen. Gelukkig had Heidie Korevaar haar uitschuifarmen niet thuis gelaten en wist zij meerdere keren een goed blok neer te zetten. Op een stand van 24-24 werd het nog erg spannend. Het geluk lag deze dag aan onze kant, daar waar WHV persoonlijke fouten maakte wisten wij rustig te blijven en was de laatste set met 26-24 voor ons.
Een fijn gevoel om vier punten mee naar Hoornaar te nemen.

Daarna barstte de discussie los wie er deze dag de dweilbeurt had, want net zoals met de oefenwedstrijd bij WHV moet er na het douchen daar gedweild worden. Dit mocht de pret niet drukken, want halverwege de douchebeurt ging de bel! Wat voor bel was dit….. Gelukkig wist onze interim coach Anita het antwoord, de aankondiging van het golfslagbad. Dat was springen geblazen wat een heuse overstroming veroorzaakte.

Volgende week zaterdag spelen we om 19.00 uur thuis in onze eigen sporthal tegen het eerste damesteam van AVVA. Dit lijkt op papier een spannende pot te worden. Wij staan op dit moment op de 5e plaats met één wedstrijd minder gespeeld te hebben dan AVVA die met twee punten meer op de derde plaats staat.

We rekenen op jullie komst en aanmoedigingen!
Tot dan!