Vedo'70 DS 1 - WHV DS 2

Vedo'70 DS 1 - WHV DS 2

Gespeeld op 13-02-2017

We waren op tijd aanwezig, hadden fanatiek ingespeeld, hadden een enthousiast publiek en er heerste een vrolijke positieve stemming. De ingredienten voor een mooie wedstrijd, we waren klaar voor de thuiswedstrijd tegen WHV!

De eerste set begon wat rommelig!
Er werd gelijk opgegaan in punten. We speelden wat afwachtend en konden weinig druk uitoefenen op het spel van WHV.
Een tweede bal werd door Joanne den Tuinder mooi weggelegd in het centrum van WHV dat proeft naar meer...
Helaas kijken we toch redelijk snel tegen een grote achterstand aan.
Els van Bruggen weet gelukkig met een goede servicebeurt heel wat punten binnen te halen.
Bij een stand van 19-23 is het Vedo die een time-out aanvraagt.
Met een aantal goede servicepasses van Thirza van Gelder kunnen we weer bouwen aan ons spel.
Daarna moet ook WHV een time-out aanvragen want we weten terug te komen tot 22-24.
De set was uiteindelijk voor WHV met 23-25.

De tweede set begint weer rommelig!
Na een time-out en een goede aanval van Dieke Roos is er een omslag in het spel.
We hebben er vertrouwen in en kunnen wat punten maken.
Toch komt er weer wat onrust in het spel.
Vanaf de bank is er onze “extra” coach Heidie Korevaar die de nodige aanwijzingen roept!
Eveline Wigmans en Leonie Stam volgen deze aanwijzingen op en scoren met geplaatste ballen.
Toch kijken we tegen een achterstand aan!
Bij de servicebeurt van Dieke Roos weet WHV echt even niet hoe ze de bal moeten terug brengen in het spel.
Overtuigend werden er 9 punten op rij gemaakt. Deze set weten we dan ook binnen te halen met 25-18.

De derde set kijken we direct tegen een achterstand aan. WHV is duidelijker sterker.
Met weer een aantal goede servicebeurten weten we de nodige punten weer terug te halen.
Zowel Ranka Dekker als Anita Heijkoop weten de ballen aan het net verschillende keren af te blokken.
We kunnen blijven scoren, via ballen door Joanne den Tuinder opgezet naar zowel de midden als de buiten.
Met de service van Leonie Stam had WHV het ook lastig, ballen ketsten alle kanten op.
We kunnen dit vasthouden tot het einde van de set.
Weer een setwinst voor ons 25-20.

De vierde set beginnen we met een voorsprong door weer een goede reeks services, maar nu van Ranka Dekker.
We staan voor met 11-7.
Maar dan slaat het spel toch weer om, we worden weer te afwachtend.
De steun van de bank van zowel Thiza van Gelder als Els van Bruggen hebben we hard nodig.
WHV weet terug te komen tot 13-14.
Er klinken zelfs oerkreten tijdens 3 meter aanvallen en services om het tij te keren.
We sprokkelen weer de nodige punten bij elkaar.
Een snelle set-up door Joanne den Tuinder richting Dieke Roos zorgt voor een brievenbus-effectbal!
De stand is op dit moment 21-18 voor Vedo.
Maar WHV komt terug. Er zijn een aantal setpoints voor WHV maar ook matchpoints voor ons.
Na punten, ballen en time-outs over en weer wint WHV de set. 24-26
Dit betekend een vijfde set.

Een vijfde set die we echt heel graag willen hebben.
Maar WHV speelt een slimmer spel. Ballen worden door ons niet voldoende verdedigd.
We blijven bij in punten door weer een sterke service.
We wisselen van veld bij een 8-7 voor WHV.
Daarna krijgen we de pass niet voldoende onder controle.
We doen er nog alles aan om de wedstrijd naar ons toe te halen, maar ook deze set moeten we afstaan aan WHV met 11-15.

Einduitslag van deze wedstrijd: 2-3

Volgende week zaterdag mogen we weer een thuiswedstrijd spelen tegen Phoenix.
Wij spelen dan met de mini van de maand Lara Schippers.
Het beloofd weer een spannende strijd te worden, komen jullie ons aanmoedigen?