Vedo'70 DS 1 - Phoenix DS 1

Wedstrijdverslag Vedo Dames 1
18 februari 2017

Revanche?!

Zaterdag speelden de eerste dames van Vedo thuis tegen de eerste dames van Phoenix. De vorige keer ging dit bij de uitwedstrijd grandioos mis. Tijd dus voor revanche!
De voorbereiding was top, ieder had zijn eigen favoriete kleedkamermuziekje doorgegeven aan DJ Jo en er werd hard gespeculeerd over het ontstaan van de naam Phoenix: ‘poeh, ik weet niks’ of ‘Föhn doet niks’? Met het inspelen werd de muziek expres wat zachter gezet, zodat we ons gelijk goed konden concentreren. Dit zag je, er werd heerlijk ingespeeld. Ook Lara Schippers, onze mini van de maand deed goed mee. Zij ‘scoorde’ gelijk het eerste punt van de wedstrijd voor Vedo.

Phoenix legt in de eerste set nog even de definitie van schermen uit. Gelukkig heeft Vedo een goede scheids en weet deze de regels ook. Phoenix pakt ondanks de voorsprong toch de eerste time out bij 13-10. De eerste set wordt er hard gewerkt aan beide kanten, maar Phoenix weet toch een kleine voorsprong te behouden. Thirza van Gelder speelt goed op de buiten en scoort meerdere malen met een prachtige aanval op de rechtdoor. Toch blijft Vedo op een achterstand staan. Ook de time-out op 15-19 maakt niet meer het verschil. De eerste set wordt gewonnen door Phoenix.

De tweede set beginnen we met dezelfde opstelling en weten al snel een voorsprong op te bouwen. Na een time-out van Phoenix, is het helaas ook snel voor Vedo tijd voor een time-out, want de voorsprong is weggegeven. De trainer spreekt zijn dames flink toe: ‘houd eens op met trutten!’. Vedo knokt terug en weet met een aantal mooie aanvallen en services de set spannend te houden. En dan aan het eind, worden er slordige fouten gemaakt en helpt Vedo de tegenstander aan een voorsprong tegen het eind van de set. Els van Bruggen wordt met haar sterke service nog ingezet, maar helaas. Met een stand van 24-24 trekt uiteindelijk Phoenix aan het langste eind: 26-24.

Dat betekent 2-0 achterstand, Vedo waar blijft die revanche? We beseffen ons al te goed dat we beter kunnen en dat het de hoogste tijd is om dit te laten zien. En opeens loopt het en weten we de ene bal na de andere met een mooie pass bij Joanne den Tuinder te krijgen. De spelverdeelster bedient goed afwisselend de midden, buiten en achterover aanvallers. Ook weet ze er zelf nog een mooie halve draai bloksprongbal in te gooien. De vedo-dames lopen telkens verder uit en pakken overtuigend de derde set met 25-19.

En nu door en de winst naar ons toe halen. De vierde set begint weer spannend en voor de dames goed begonnen zijn, kijken we al tegen een achterstand van 6-2 aan. Maar, dit laten we niet meer gebeuren! We vechten terug, Dieke Roos en Ranka Dekker slaan de gaten in de vloer en Anita Heijkoop heeft prachtige dia-ballen op de diagonaal. De achterstand wordt ingelopen en het staat al snel 8-8 ondanks de time-out die Phoenix neemt. De teams weten beiden de nodige punten te pakken. Maar aan het eind loopt Vedo verder uit en pakt de set met 25-22. Dat betekent een vijfde set!

Ondertussen op de bank wordt de teamspirit hoog gehouden met geklap, gejuich en gezang. Zelfs een carnavalshit ontstaat:

En mijn föhn doet niks en mijn haar zit slecht
Ik volleybal dan wel, maar de bal wil niet recht!
De coach die wisselt wel maar we zijn gewoon niet snel
Phoenix zingt let’s go, maar Vedo steelt de show!

De vijfde set worden er toch weer onnodige fouten gemaakt, ontstaat er wat onrust en merk je dat de vedo dames minder geconcentreerd zijn. Tot het eind blijft het echter spannend! Maar helaas revanche blijft uit, Phoenix wint de laatste set met 17-15 en dus ook deze mooie wedstrijd.