Op bezoek bij BeneVia

BeneVia DS 1 - Vedo'70 DS 1

Gespeeld op 12-10-2015

Zaterdag stond de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma.
Op naar ‘s-Gravendeel, het is alweer een aardig tijdje dat we in de competitie tegen dit team gespeeld hebben.
We zijn niet helemaal compleet, Jitske Boer is op vakantie. We vertrekken ruim op tijd, om op ons gemak naar de sporthal te vertrekken.
Altijd lekker om vooraf aan de wedstrijd even een bakkie te doen en bij te kletsen, we hebben elkaar tenslotte al 3 dagen niet gezien!

1ste set:

Vol goede moed starten de dames van Vedo'70 aan de eerste uitwedstrijd van het seizoen.
De dames zijn we wat gespannen en dit is terug te zien in hun spel.
We spelen niet vrij, de pass loopt niet lekker en we durven ook niet echt aan te vallen.
Hoewel het puntenverschil niet heel groot is 25-20, hebben de dames van Vedo hun spelletje nog niet kunnen spelen.

2de set:

De 2de set is een herhaling van de 1ste, de spanning is er nog niet uit.
Vedo komt wel meer in het spel, de service druk is hoog en hier heeft de tegenstander BeneVia regelmatig moeite mee.
Ook zijn er in deze set meer rally’s waarin beide teams leuk aanvallen en verdedigen.
BeneVia wint de set met 25-21

3de set:

De Vedo dames lijken inmiddels warm gedraaid te zijn!
Het tempo van het spel ligt hoger en het niveau stijgt mee.
De dames staan goed af te blokken, waardoor de dames van BeneVia aanvallend meer moeite hebben.
Ook worden er veel punten gemaakt door de service, wat veel directe punten oplevert.
Deze set is voor de Vedo dames 26-24.

4de set

De beide teams gaan gelijk op in deze set, maar de dames zijn niet constant genoeg.
Hierdoor lukt het niet om voldoende punt bij elkaar te krijgen.
BeneVia wint de laatste set met 25-20.

De komende periode moeten er meer gewerkt worden aan de stabiliteit van het team, aldus de dames.