24 nov

RVC/Libanon '50 DS 2 - Vedo'70 DS 1

Gespeeld op 24-11-2014

Na de nederlaag tegen Vollido (4-0) vorige week, stond vandaag de (gedeelde) nummer 1 op het programma, RVC Libanon.

Met een compleet team toeren we vanuit diverse hoeken van de Alblasserwaard naar Rotterdam. Even over de trambaan, snel parkeren en omkleden maar. O 'nee, eerst nog even betalen voor het parkeren!! De dames staan klaar met chipknip, pinpas en contant geld, maar nergens een parkeermeter te vinden. Anita installeert snel de mobiel-parkeren-app en na 5 minuten laat de telefoon haar zien dat ze hier over 3 dagen gebruik van kan gaan maken. Dit gaat natuurlijk te lang duren! Gelukkig was er na een korte stadswandeling toch nog een met-pinpas-betalen-parkeermeter te vinden en konden we ons gaan omkleden.

Het inspelen gaat lekker, iedereen is ontspannen, de sfeer is goed, we hebben er zin in!

De dames van RVC hebben bij het inslaan laten zien over behoorlijk wat aanvalskracht te beschikken en we besluiten de set te beginnen met zoveel mogelijk lengte van onze kant. Een goede blokkering zal belangrijk zijn.
RVC begint met serveren, maar daar hebben de Vedo dames vandaag niet zoveel moeite mee. Vedo staat zelf goed te serveren en laat hiermee de dames van RVC werken. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en de punten gaan gelijk op. RVC blijft continu met 2 punten voor staan, maar lopen niet verder uit. Spelverdeelster Heidy Hartog krijgt de bal nog niet helemaal perfect in haar handen gespeeld, maar kan haar aanvalsters prima bereiken. De aanval aan het net wordt afgewisseld met af en toe een drie-meter aanval. Ondanks het goede spel van de Vedo dames, laten we op het einde de punten liggen en wint RVC de set met 25-21.

We starten met dezelfde opstelling. Buitenaanvalster Anita Heijkoop kan deze set meer kracht achter haar aanval krijgen en scoort hiermee directe punten. Joyce Bouman speelt de hele wedstrijd op de diagonaal en laat zich goed horen, wat zorgt voor meer duidelijkheid in het spel.
Er wordt goed verdedigd en goed aangevallen, wat zorgt voor een hele leuke set waarin iedereen vrij uit kan spelen. Dit wordt beloond met een overwinning. 25-23.

Jitske Boer komt in het veld op de buitenpositie. Nog vol adrenaline van de overwinning in de tweede set strijden we verder! Het spel gaat gewoon heerlijk. Heidie Korevaar blokkeert de dames van RVC geregeld af, waardoor de dames van RVC er aanvallend even niet doorheen komen. Door wat slordigheid foutjes aan de zijde van Vedo loopt RVC uit tot een stand van 21-15. Vedo zet de schouders eronder en komt puntje voor puntje tot een stand van 24-24. Nu komt het erop aan, Vedo blijft scherp en vecht door tot een overwinning! Bij een stand van 30-28 is het punt voor ons!

Het spelt begint scherp, maar de vermoeidheid slaat toe bij de Vedo dames. De pass komt minder goed bij de spelverdeelster terecht, waardoor aanvallen lastig wordt. De dames van RVC raken ook vermoeid, maar trekken aan het langste eind. 25-15.

Deze set zorgt voor weinig sensatie. De fut lijkt eruit te zijn. Sommige punten moeten tot drie keer toe overnieuw gespeeld worden, doordat ballen van het inspelende-buur-team continu in ons veld belanden. Dit alles zorgt er echter niet voor dat Vedo de vijfde set wint. 15-7

In deze competitie zijn wij tot nu toe het tweede team dat meer dan 1 punt van dit team 'afpakt' en wij vinden dat we dat goed gedaan hebben. De Vedo dames hebben als team gespeeld en hard gewerkt.
Volgende week spelen we thuis om 19.00 uur tegen de dames van Smash. Komt u ons ook aanmoedigen?