Gehavend Dames 1 neemt 4 punten mee

Next Volley Dordrecht DS 2 - Vedo'70 DS 1

Gespeeld op 02-02-2015

Soms heb je van die weken waarop iedereen in de lappenmand zit of ligt. Daar had het dames team van Vedo ook last van.
Anita Heijkoop kon niet mee omdat zij ziek was. Eveline Wigmans is de hele week ziek geweest, maar gaat wel mee. Jitske Boer heeft een zere arm en weet niet of zij het de hele wedstrijd volhoudt. Of te wel, we hebben een probleem, namelijk te weinig speelster. Gelukkig speelt dames 2 vandaag niet, dus kunnen Yvonne Kramers en Brenda Kooijman mee om ons aan te vullen en te versterken.

De afgelopen jaren hebben we al vaak tegen dit team van Next Volley gespeeld. Het zijn altijd leuke wedstrijden en we weten dat we geen moment kunnen verslappen, want dan zijn de punten verkeken.

Concentreren, druk vanaf de eerste bal en lekker ballen met elkaar! Dat is de insteek de eerste set. De druk zetten we meteen door een aantal stevige service-reeksen. Met name Heidy Hartog en Ranka Dekker scoren de eerste set veel punten met hun service. Next Volley heeft in het begin wat moeite om de pass onder controle te krijgen, desondanks komen ze wel aan aanvallen toe. De Vedo-dames hebben hier geen problemen mee. Verdedigend staan we ons mannetje goed en bijna alle ballen worden van de grond gehouden en netjes bij de spelverdeelster gebracht. Zowel de buiten als midden aanvalster worden keurig aangespeeld en krijgen mogelijkheden genoeg om een lekker balletje te slaan.
Met een stand van 25 – 22 wint Vedo de eerste set.

Niet verslappen! Geen seconde! We kennen dit team langer dan vandaag en zij geven niet op. Wij hebben weleens een dipje en dat kunnen we ons niet veroorloven.
We brengen wat wissels in het spel, gewoon omdat het kan! Het spel gaat verder en omdat de pass goed gaat, kan er veel afgewisseld worden in de aanval. Heidie Korevaar en Ranka Dekker slaan de drie-meter ballen heerlijk naar de overkant. In deze set ontstaan er een aantal lange rally's, het lukt ons alleen niet om ze af te maken. Next Volley verdedigd sterk en ook de harde aanvallen komen netjes terug.
Op een gegeven moment staan de dames van Next Volley voor, maar gelukkig kunnen we het spel weer naar ons toe trekken. Vedo wint met 25 – 22.

De sfeer bij de vedo dames is opperste best. We werken met elkaar voor de ballen, maar hebben ook lol om de ballen die net goed gaan, maar af en toe ook om de ballen welke fout gaan en ergens drie velden verder op verdwijnen! Ondanks de gezelligheid blijven we hard werken en gefocust. De stand gaat gelijk om en het is telkens stuivertje wisselen.
Op een stand van 26-26 redt Joyce Bouman onderhands een bal van de grond, de bal stuitert op de netrand en rolt er keurig overeen. Aan het einde valt hij er af, netjes binnen de lijnen van het veld van de tegenpartij. De ontlading is groot en Vedo wint ook deze set met 28-26.

4de set
Door de ontlading van de derde set, lijkt het een beetje alsof de wedstijd bij de Vedo dames is afgelopen, maar we moeten nog een set. Het begint slordig. Voor het eerst in de wedstrijd krijgen we moeite met de pass en worden er teveel fouten gemaakt. De dames van Next Volley lopen wat uit, maar Vedo weet dit weer tegelijk te trekken. Hoewel er nog voor geknokt wordt, trekt Next Volley deze set naar zich toe met 27 – 25.