Eerste thuiswedstrijd van het seizoen

Vedo'70 DS 1 - Volley2B DS 2

Gespeeld op 18-10-2014

Eindelijk de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Het is toch altijd prettiger om in je eigen sporthal te spelen. Ondanks dat de andere teams van Vedo vandaag rust hebben, zijn er toch een aantal dames gekomen om ons te zien spelen en aan te moedigen. Super!
De dames van Volley2B laten bij het inspelen zien dat ze een goed balletje kunnen slaan. Maar met de goede wedstrijd van vorige week nog in ons geheugen laten we ons hierdoor vandaag niet van de wijs brengen.
We spelen vandaag zonder Eveline Wigmans (vakantie) en Brenda Kooijman (dames 2) komt ons versterken.

De wedstrijd begint meteen op een hoog tempo. Dit komt vooral doordat Volley2B haar aanvalsters snel weet te bereiken. De Vedo dames moeten een beetje zoeken. We hebben de blokkering nog niet op de juiste plaats hangen. De dames van Volley2B hebben een sterke blokkeringen en wij zijn niet alert genoeg op de ballen die via hun blokkering terug bij ons in het veld belanden.
Een time-out helpt er ons weer aan herinneren dat we alleen scoren wanneer we zelf gaan aanvallen en dit werkt!
De pass komt wisselend wel of niet bij de spelverdeling terecht. Heidy Hartog op de spelverdeling en Joyce Bouman op de diagonaal maken heel wat meters extra om ballen op te halen en te redden, maar hierdoor kunnen de Vedo dames wel blijven aanvallen.
Met een eindstand van 25-18 wint Vedo de set.

De tweede set lijkt op de eerste. Met het verschil dat we vanaf het eerste punt bij de les zijn. De verdediging zit goed op zijn plek en de aanval van Volley2B wordt met grote regelmaat goed verdedigd. Beide teams zijn erg aan elkaar gewaagd en aan beide kanten wordt heel hard gewerkt.
Spelverdeelster Heidy Hartog weet haar middenaanvalsters Ranka Dekker en Heidie Korevaar prima te bereiken waardoor de aanvalsdruk vergroot wordt.
De Vedo dames laten een aantal keren punten liggen op de service pass en moeten daarna heel hard werken op het nog in te halen, maar het lukt! 25-23.

En dan weer die beruchte derde-vedo-dames1-set. En die is niet berucht omdat het altijd zo goed gaat dan.... Maar ja, nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen! Helaas geldt dat deze keer niet. De Vedo dames zijn de weg kwijt, de dames van Volley2B blijven wel hun spel spelen en hebben zo weinig moeite nodig om de set naar zich toe te trekken. 18 -25

Die moeten wel winnen, want een vijfde set gaat echt een uitputtingsslag worden.
De dames van Vedo pakken spel niveau van de eerste 2 sets weer prima op, goed gedaan meiden! Hoewel er meer slordigheid foutjes worden gemaakt, behouden we de service- en aanvalsdruk en wordt de set door Vedo gewonnen 25-16.

Het niveau in de 1e klasse B lijkt hoog te liggen en veel teams lijken aan elkaar gewaagd te zijn. Dit zorgt tot nu toe voor leuke wedstrijden en spanning in de stand.
Volgende week spelen we weer thuis, 19.00 uur, tegen Next volley. In de afgelopen seizoenen een sterke tegenstander. Publiek is van harte welkom!