29 sep

Een nieuw seizoen voor Vedo'70 Dames 1

AVVA DS 1 - Vedo'70 DS 1

Gespeeld op 29-09-2014

Het nieuwe seizoen heeft voor de Vedo dames enkele veranderingen met zich mee gebracht. Aan het einde van het vorige seizoen hebben een aantal speelsters afscheid genomen, waardoor we een krappe basis hebben. Joyce Bouwman is vanuit het tweede door gekomen en zal zich gaan richten op de spelverdeling. Gelukkig hebben een aantal speelsters vanuit het tweede zich bereid gevonden om ons regelmatig te versterken.

Vandaag de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Niet helemaal compleet, maar met veel zin om te gaan spelen vertrekken we naar Ameide.

We hebben nog geen oefenwedstrijd gespeeld dus in de 1e set is het voor iedereen weer even wennen. Maar dat gaat prima. Er is rust in het spel, de pass ligt goed, de spelverdeelster weet haar aanvalsters te vinden. Het is af en toe stuivertje wisselen, maar Vedo wint de set vrij gemakkelijk met 25 – 20.

Vanaf de tweede set verloopt het spel van de Vedo dames rommelig. Er is onrust in het spel, de pass wil de spelverdeelsters niet bereiken, waardoor we niet aan aanvallen toe komen. Avva maakt hier prima gebruik van en laat al snel een grote voorsprong zien. Vedo weet zich van een achterstand van 15 -20 nog terug te knokken naar 24-24, maar Avva gaat er uiteindelijk met de winst vandoor.

De vechtlust lijkt een beetje verdwenen en Vedo loopt achter de feiten, en dus ook de punten, aan. Hoewel er zeker goede aanvallen zijn en de aanvalsverdediging op zijn plek zit, worden er teveel persoonlijke fouten gemaakt en is het spel onstabiel.
Een mooie aanval van Ranka Dekker wordt tactisch, via de blokkering van de tegenpartij, buiten het veld gespeeld. De bal verdwijnt met een grote boog in het lege veld naast Avva. Een enkel persoon toont zich nogal Lui En Onsportief en sommeert de Avva dames om de bal vooral niet te gaan halen en terug te gooien naar de Vedo dames.
Gelukkig toonde de speelsters van Avva wel sportiviteit en brachten zij de bal gewoon bij de Vedo dames terug. De bal is tenslotte van alle 12 de speelsters!
Avva wint de set met 25-18.

De Vedo dames halen alles uit de kast, en ondanks het rommelig spel trekken zij de vierde set naar zich toe. 25 -23.

Een vijfde set moest gaan beslissen wie de uiteindelijke winnaar werd. Vandaag was dit Avva.

Wist u dat....

• Het wisselende spel van de Vedo dames heeft voor de komende periode zeker een aantal trainingspunten opgeleverd
  • We het komende seizoen een 'trainer-in-opleiding' hebben
  • We dus flink aan de bak kunnen met al die trainingspunten
  • Joyce de eerste wedstrijd van het seizoen meteen aan de bak mocht
  • Zij dit heel goed gedaan heeft!
  • Dat we in verband met de plaatselijke feestelijkheden, a.s zaterdag geen wedstrijd spelen