Een goed begin is het halve werk!

Vedo'70 DS 1 - AVVA DS 1

Gespeeld op 12-01-2015

En toen was het alweer 2015! Namens de dames van Vedo allen nog een goed nieuwjaar! Wij gaan er weer sportief tegenaan!
En dat kon vandaag. De wedstrijd tegen AVVA stond op het programma. Door het team van Ameide wordt dit altijd de streekderby genoemd, mogelijk houdt dit ook in dat de druk bij hen hoger ligt dan bij ons.

Ondanks dat de wedstrijd een stuk later begint dan gepland, hebben we er zin in. Er wordt fanatiek ingespeeld en iedereen is goed warm.
We beginnen met de service en Heidy Hartog zet gelijk druk met een stevige service. AVVA heeft moeite om de pass goed te krijgen en laat onvoldoende aanvalskracht zien. De eerste vijf punten van de wedstrijd zijn voor Vedo. Dit is voor ons als dieseltjes, die langzaam op gang komen, erg bijzonder en wie weet wat dat in de rest van de wedstrijd nog oplevert.
Sommige mensen hadden wat last van een soort van muur tijdens de service van Heidy, maar zij zelf gelukkig niet.
Het tempo van de 1e set ligt hoog. AVVA en Vedo zijn beide erg gedreven om punten te pakken, maar in de 1e set is Vedo duidelijk de sterkste. De pass komt goed bij de spelverdeelster terecht en zij voorziet haar aanvalsters prima. De ballen worden prima geraakt en scoren vaak via een direct punt.
Deze set is voor Vedo 25-19

We laten de opstelling zoals deze in de eerste set was en nemen het plan op om op dezelfde manier door te gaan. De Vedo dames blijven geconcentreerd en zijn gericht op hun eigen spel. Deze set is een vervolg van de 1e set. Vedo zet de druk en komt veel aan aanvallen toe. Af en toe verslappen we iets in ons spel waardoor AVVA op een kleine voorsprong komt, maar door de sterke aanvalsdruk lukt het ons telkens weer om zelf weer op voorsprong te komen. Na de eerste 10 punten overheerst Vedo in het spel.
Behalve aanvallend zit het vanavond ook wel goed met de verdediging van de Vedo dames. Er wordt gewerkt voor de bal, maar zeker ook voor elkaar. Er worden moeilijke ballen van de grond gehouden en nog keurig en met druk naar de overzijde gewerkt. Een compliment voor ons als team!
Ook de punt van deze set gaat naar Vedo. 25-14

De beruchte derde set! Er op of eronder, lukt het wel of niet, onderwater of bovenwater, pompen of verzuipen? Nou wij blijven lekker bovenwater hoor!
De druk en concentratie blijven goed. Hoewel het tempo van de wedstrijd iets omlaag gaat en het hoge tempo van de eerste twee sets voor wat vermoeidheid en af en toe wat foutjes zorgt blijft het spel stevig en sterk.
AVVA is het spel een beetje kwijt in het eerste deel van deze set en lijkt tegen zichzelf te vechten. Halverwege de set krijgt Vedo echter een dipje in de service pass. De bal gaat even alle kanten op, maar niet de goede. Het levert AVVA de nodige punten op en een gelijke stand van 18-18. Het is stuivertje wisselen tot 23-23, maar een goede service beurt levert de winst voor Vedo. 25-23

Gaan we dan echt gewoon dat bonuspunt in de wacht slepen? Dat zou echt heel goed voelen!
Concentratie, samenwerken en lopen voor die bal! Dat zijn de kernwoorden voor deze set.
We starten rommelig, willen te netjes spelen, waardoor ballen juist in het net of buiten de lijnen verdwijnen. Het tempo in het spel daalt aan beide zijde, maar we moeten toch echt door tot de 25 punten. Het gaat met vallen en opstaan, en ook hier is het weer spannend aan het einde. Maar Ranka Dekker zorgt met een prachtig prikballetje over de midden dat Vedo als eerste bij de 25 is! 25-20