06 mrt

AVVA DS 1 - Vedo'70 DS 1

Gespeeld op 06-03-2017

AVVA ds1 - Vedo'70 ds1

Zaterdag 4 maart speelden we bij AVVA, maar waar staat AVVA eigenlijk voor?

Ameidese Vrouwen Vallen Aan, Ameide Vecht Voor Alles, Altijd Vol Vertrouwen Aanvallen of Ameidese Vrouwen Verdedigen Alles? We zullen tijdens de wedstrijd wel zien waar het voor staat.

Na een gezellige boel in de kleedkamer, gingen we de lekkere warme zaal in waar we goed en lang warm hebben gespeeld. De scheidsrechter was tenslotte al in de weekend modus.

Anita heeft tot nu toe elke uitwedstrijd al het geluk dat ze de toss wint, en zo ook vandaag! Nadat de tactiek bepaald was gingen we het veld in.

Joanne den Tuinder start met de service. Het is nog eventjes wennen en zoeken, maar nadat dat op orde is komen er langere rally's en gaat het gelijk op. Op 12-7 neemt Vedo een time-out en krijgen de dames een tip om netter te gaan werken. Op 13-10 komt supporter Henk de tribune op gelopen om ons aan te moedigen! De dames hebben de tip meegenomen het veld in en er komen prachtige rally's met een goede verdediging en ook aanvallend wordt het goed afgemaakt door Ranka Dekker. 16-12. Op 18-17 neemt AVVA een time-out, maar op 20-17 moet Vedo toch ook maar de 2de time-out aanvragen. Uiteindelijk kon Vedo de eerste set niet mee naar huis nemen en wordt deze verloren met 25-22.

De 2e set weten we het eerste side-outje naar onze kant te trekken en begint Dieke Roos met de service. Eveline Wigmans staat lekker aan te vallen op het midden en door de goede aanvalsverdediging van Anita Heijkoop, een redding door Joanne den Tuinder en vervolgens het punt afgemaakt door Thirza van Gelder. Op 13-13 wordt er een time-out aangevraagd en daarna gaat het gelijk op. Op 16-16 wordt er nog een time-out aangevraagd. Na een lange rally en een kill block van Vedo wordt het 17-17, 19-19, 20-20. Joanne den Tuinder serveert een lekker prikballetje en AVVA wordt lekker afgeblokt door Eveline Wigmans. 21-20 komt er aan de kant van AVVA een wissel om te proberen om ook de 2de set in eigen huis te houden. De laatste time-out van AVVA wordt nog ingezet op 20-22. Dieke Roos serveert nog een ace en Vedo maakt op 24-22 nog gebruik van de laatste time-out. En ja hoor, Vedo wint de set met 23-25.

Op naar set 3. Nu we set 2 hebben, willen we ook wel heel graag set 3 ook winnen. Eveline Wigmans heeft een mooie killing block en de prinses van AVVA heeft problems. 0-3. double trouble voor de prinses 0-5, 0-6, 0-7 en de Hoornaarse trein dendert maar door. Er zit soms wat vertraging op de lijn tussen het spel en de scheidsrechter, maar uiteindelijk komt er wel een beslissing. Om jullie weer eventjes op de hoogte te stellen bij welk station de trein is, zijn we aangekomen op 13-21. En we staan niet stil, want Thirza serveert 4 mooie ballen en dan zijn we gekomen bij het eindpunt van deze trein  op 16-25.

Na de eierkoekentest gaat de 4de set beginnen. De dames op de bank zijn tot de conclusie gekomen dat de eierkoeken van de Jumbo vandaag het lekkerst zijn. Maar een 1-3 winst smaakt ook wel heel lekker, dus laten we gauw door gaan.

Els bereid niet haar pannenkoeken voor vandaag met haar service. Helaas klopt het recept nog niet helemaal en moet er nog eventjes aan geknutseld worden. Joanne den Tuinder is in de 4de set meer van de vis, en vist tot 2 keer achter elkaar prachtig de bal uit het net. Daarmee is ze geslaagd en kan ze na de wedstrijd haar visdiploma in ontvangst nemen. Tussenstand 7-9. Thirza van Gelder staat goed de passen, maar heeft met haar aanval wel wat last van nummer 20. Het loopt allemaal gesmeerd en AVVA neemt bij de 8-15 maar een time-out. Anita Heijkoop maakt een prachtig punt met haar 3 meter aanval, maar AVVA komt terug en op 23-24 moet er door Vedo toch nog een time-out genomen worden. Maar Vedo proeft de 1-3 winst al en Eveline Wigmans serveert de set uit. 23-25.

Deze overwinning voelde weer heel goed bij de dames en we willen deze lijn heel graag weer doorzetten!

Aanstaande zaterdag spelen we daarom om 19:00 uur thuis tegen Next Volley Dordrecht dames 3.
Graag tot dan in Het Bruisend Hart!