De dames klimmen uit een heel diep dal!

Voleco DS 2 - Vedo'70 DS 1

Gespeeld op 28-10-2013

Vrijdagavond vertrekken de dames van Vedo vanuit verschillende hoeken van de Alblasserwaard, naar Voleco.
Via een toeristische route, met molens, de pont en de verlichte skyline van Oudekerk aan de Ijssel, komen we keurig op tijd aan in de sporthal.
Helaas is het weer zo'n wedstrijd waarbij de wedstrijd om 21.00 gepland staat, maar waarbij we pas om 21.00 uur de zaal in kunnen. Maar ach, wij dames gebruiken onze tijd nuttig. Een stevig team overleg aan een ronde tafel kan nooit geen kwaad.

Deze wedstrijd is Eveline Wigmans op vakantie en helaas is Brenda Kooijman een tijdje uit de 'running'. Zij heeft tijdens de training haar enkel geblesseerd en zit helaas in het gips. Gelukkig was zij er wel bij voor de mentale ondersteuning.

Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. Gezien het krappe aantal speelsters was de opstelling meteen duidelijk. Voleco start met een goede service en staan snel op een voorsprong van 5-1. Eigenlijk valt er over deze set verder weinig te vertellen. Vedo werd weggespeeld, de service druk van Voleco was hoog, de ballen hard en bijna niet onder controle te krijgen. Vedo was de weg volledig kwijt en binnen hele korte tijd was de set gespeeld met op het score bord de stand 25 -8 voor Voleco.

De dames van Vedo wisselen met het schaamrood op de kaken van veldhelft. Dit gebeurt toch niet echt!! Vanaf de kant van Voleco wordt gelachen en geroepen dat de volgende overwinning al een feit is.
Maar dan kennen ze ons nog niet!! We peppen elkaar op, geen aanpassingen op het spel van de tegenpartij, we gaan zelf aanvallen!
En vanaf de eerste bal werkt het. Een harde aanval over het midden van Heidie Korevaar brengt de service bij Vedo. Er wordt weer gewerkt, de pass ligt goed, de spelverdeelster vindt haar aanvalsters en alles werkt! Al snel staan we op een voorsprong 13 -9.
Ranka Dekker wisselt haar aanval af met een prima scorende prikbal. Anita Heijkoop slaat de ballen rechtstreeks op de grond. Marije Ruben verhoogd het speltempo een beetje door de tweede bal gelijk maar naar de overkant te slaan en uiteraard te scoren.
Tja, dan win je gewoon met 25-20.

En nu proberen het spel van de tweede set vast te houden. Controle, rust en het eigen spel worden de aandachtspunten. De blokkering van middenaanvalsters Ranka Dekker en Heidie Korevaar staat op de goede plek, waardoor menig balletje terug valt aan de kant van Voleco. Jitske Boer speelt vandaag sterk op zowel de verdediging als de aanval, goed gedaan!!
Het is een spannende set waarbij beide teams aan elkaar gewaagd zijn. De servicedruk van Voleco blijft hoog, maar Vedo krijgt er meer grip op waardoor ze kunnen blijven aanvallen en scoren. Heidie Korevaar brengt met een goede service de stand op 22-21.
Voleco wisselt zoveel speelsters tegelijkertijd dat ze het zelf ook niet meer helemaal weten, maar Vedo blijft gefocust. Het blijft stuivertje wisselen wat betreft de punten, maar Voleco wint de set met 27-25.

Ditmaal is het Voleco welke niet in het spel komt en de ballen om de oren krijgt. Het spel van Vedo is netjes. Heidy Hartog kan haar aanvalster op maat aanspelen, wat voor prachtige aanvallen zorgt. Niet alleen de aanval is sterk, ook verdedigend zitten we op ons plek.
Vedo zorgt voor een gelijkspel door te winnen met 25-13

Wie pakt de bonus? Tja en dan kan ik alleen maar zeggen VEDO. Vedo laat zien de terechte winnaar te zijn vandaag. Na zo'n diep dal in de eerste set hebben de dames de schouders eronder gezet en als team gevochten voor de punten.
In deze set is dat terug te zien, het spelletje loopt, de ballen vliegen Voleco om de oren en we winnen de set met 15 -6.