28 sep

Dames van Vedo moeten aan de bak!

SNA DS 1 - Vedo'70 DS 1

Gespeeld op 28-09-2013

Aan de bak!

Voor Vedo’70 begint vandaag het nieuwe seizoen met een wedstrijd tegen SNA. Cecilia Koster speelt vanaf dit seizoen met dames 1 mee, zij zal als libro gaan spelen.

Het afgelopen seizoen is SNA meerdere malen onze tegenstander geweest en bijna altijd wordt dit een vijfsetter, waarbij SNA het extra puntje mee naar huis neemt, wat zal het vandaag gaan worden?

We starten de wedstrijd rustig. De service pass komt netjes bij de spelverdeler terecht en de ballen worden netjes afgemaakt. SNA speelt de ballen ver achterin, maar regelmatig verdwijnt er hierdoor een bal over de achterlijn.

Het spel bij Vedo wordt wat slordig, iedereen maakt wat foutjes, waardoor SNA op een voorsprong komt.

Vedo is te mat en te lief in het spel. We zijn bezig met verdedigen, maar komen niet tot aanvallen. SNA maakt hier goed gebruik van en wint de set met 25-18.

Heidie Korevaar komt het veld in voor Brenda Kooijman. Zij speelde prima in de eerste set, maar mist wat lengte om de goede blokkering van SNA te kunnen omzeilen.

Het spel begint voor Vedo wat rommelig. Anita Heijkoop en Cecilia Koster verdedigen samen een aanval van SNA, maar komen hierbij met elkaar in botsing. Cecilia Koster ziet sommige lichaamsdelen van Anita wel van heel dichtbij, met als resultaat een dik en pijnlijk oog. Helaas kan zij niet verder spelen.

Vedo laat zich niet uit het spel brengen door de botsing, maar pakt het spel weer op. Een prikbal van Heidy Hartog brengt ons op voorsprong. Vedo verhoogt de service- en aanvalsdruk en met een aantal leuke rally’s winnen we de set met 25-15.

Een driemeter aanval van Heidie Korevaar wordt door SNA prima afgeblokt (wie blokkeert er nu een midden aanval af? , vragen sommigen zich af ;) ).

Ranka Dekker scoort zowel aanvallend als prikkend prima over de midden. Anita Heijkoop zorgt voor een snoeiharde aanval over de buiten, welke direct bij SNA op de grond eindigt.

De set gaat gelijk op 11-11, 13-13, 21-21. Maar wie is er het eerst bij de 25? Op een stand van 24-22 voor Vedo, prikt Marije Ruben de bal via de netrand in het veld van SNA, waardoor Vedo de set wint.

Het spel begint goed voor Vedo, de aanval van Eveline Wigmans over de midden gaat goed en scoort, de aanvaldruk van Heidie Korevaar op de buiten zorgt voor punten. Al snel staan we op een 15-5 voorsprong. Maar dan…. raakt Vedo het spoor volledig kwijt. De aanval komt er niet meer door, ballen verdwijnen in het net, buiten het veld, in de blokkering. Eigenlijk overal waar ze niet horen te komen en het bijna onmogelijke gebeurt, Vedo verliest de set met 23-25!!!

Vedo ervaart de afgang van de vierde set al als verlies, maar spreken af om als team in ieder geval het spelletje weer op te pakken en lekker te ballen.

Brenda Kooijman en Jitske Boer komen het veld weer in. Het spel bij Vedo is rustig en beheerst, er wordt goed aangevallen en verdedigd. Het spel gaat gelijk op tot de laatste punten aan toe. Maar dit maal eens met een ander einde, want Vedo wint de set!

Nu kunnen we rustig bijkomen, want 12 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma, om 19.00 uur in het Bruisend Hart, tot dan!