30 mrt

Dames 1 volgend jaar weer in eerste klasse

Vedo'70 DS 1 - Minerva DS 1

Gespeeld op 30-03-2017

Op zaterdag 18 maart hebben de Vedo DS 1 een wedstrijd gespeeld tegen Minerva DS 1, met als coach: Heidie Korevaar.
Ruim voordat de wedstrijd zou beginnen, kregen de Dames een app van coach Heidie:
Dames: Even het volgende voorafgaand aan de wedstrijd, neem het goed in je op.
1.       Winnaars zijn niet de mensen die nooit falen, maar de mensen die nooit opgeven;
2.       Als je er nog steeds leuk uitziet aan het eind van je wedstrijd, dan heb je niet hard genoeg gebald;
3.       Een slechte dag in het volleybalveld is nog altijd beter dan een goede dag op je werk;
4.       Iedere scheidsrechter fluit goed, allen niet altijd op het juiste moment;
5.       Hoe sneller de bal, hoe groter de knal;
6.       Meedoen is soms belachelijker dan winnen (uiteraard geldt deze voor de tegenpartij);
7.       Na deze zeer goede en nuttige tips ga ik er van uit dat ik straks weinig hoef te coachen.

De eerste set ging van start, met als basisteam: Ranka Dekker, Anita Heijkoop, Joanne den Tuinder, Eveline Wigmans, Thirza van Gelder en Dieke Roos. Zowel de dames van Vedo als Minerva wisten de punten goed te pakken. Vele ballen werden hard geslagen, tactisch weggelegd en van de grond afgeraapt. Ook werd er een aanval afgefloten door de tegenpartij.. (regels van de libero blijven lastig). Het was een spannende eerste set maar uiteindelijk wisten de Vedo D1 de set te bemachtigen met als stand 25-22.
De tweede set verliep helaas wat moeizamer voor Vedo DS1 waardoor ze een aantal punten achterliepen.  De Vedo DS1  hadden onder andere moeite met de prikballen. Uiteindelijk wisten de Vedo meiden de bal weer te bemachtigen en kon Dieke Roos beginnen met serveren. Dankzij haar serve kwam Vedo DS1 terug en konden ze weer meedoen met het spelletje. “Vedo DS1 is back in the game”. Ranka Dekker scoorde bijna alle aanvallen, er werd goed geblokkeerd en Minerva DS1 raakte de kluts kwijt. Ook deze set heeft Vedo DS1 gewonnen met als eindstand 25-22.
De derde set was aan de beurt. Dit is vaak een lastig momentje.. of je zorgt voor 2-1 met als gevolg dat het nog spannend gaat worden, of de Vedo dames gaan voor zekerheid en maken er 3-0 van.  Gelukkig hebben de Dames zich bewezen en zijn ze voor de 3-0 gegaan. Er werden gedurende deze set mooie ballen geslagen zowel aan het net als op de drie meter. Er werd (net als in de eerste sets) goed afgewisseld. Ook werden er mooie afspraken met elkaar gemaakt zodat Vedo DS1 kon “spelen “ met de tegenpartij. De uitslag van de derde set is uiteindelijk: 25-21 geworden. De zekerheid is binnen!
De vierde set verliep met ups en donws. Ook hier werden erge mooie ballen geslagen, weggelegd of geblokkeerd. Desondanks maakten de Vedo DS1 het lastig voor elkaar. De passing kwam minder goed aan bij Joanne den Tuinder en de geslagen ballen werden goed opgevangen door Minerva. Er ontstonden lange rally’s.  Op een gegeven moment  dook Eveline Wigmans (midden positie) van de ene hoek naar de andere hoek en belandde zij, geknield en wel, bij haar vriend. Het leek net op een mooi aanzoek maar helaas kon hij dit vergeten.. Eveline zette alles op alles om die bal te halen. Het bleef lastig voor Vedo DS1. Minerva DS1 werd sterker en won uiteindelijk deze set met 18-25.

Ondanks dat Vedo DS1 de 4e set heeft verloren, mogen zij trots zijn op deze overwinning. Vier mooie punten zijn binnen  en iedereen heeft een balletje kunnen passen, serveren en knallen. Vrijdag 31 maart heeft Vedo DS1 een wedstrijd tegen HLB Van Daal DS4 in Den Dungen om 21.00 uur. Dit zal een spannend potje worden. De, tot nu toe, nummer 2 (HLB Van Daal) tegen de nummer 4 (Vedo)