21 sep

1ste thuis wedstrijd dames 1

Vedo'70 DS 1 - WHV DS 2

Gespeeld op 21-09-2015

Vandaag staat de eerste competitiewedstrijd voor dames 1 op het programma.
Het team van Vedo'70 is inmiddels versterkt met Dieke Roos (buitenspeelster / diagonaal) en worden getraind door Rob Werkhoven.
Ook trainen de jeugdspeelsters Tirza van Gelder en Ilse Boer vanaf nu met het team mee.

De Vedo'70 dames hebben er zin in vandaag.
Het jonge team van WHV is onbekend voor het team en dat maakt het altijd extra spannend, ze hebben geen idee wat hun te wachten staat.
Bij de eerste set blijken beide teams al aan elkaar gewaagd.
Het tempo van WHV ligt hoog, maar onze dames overtreffen het tempo met de stand turbo.
Een hele snelle actie tussen spelverdeelster Heidy Hartog en buitenaanvalster Ranka Dekker zorgt bijna voor een put in de grond!
WHV laat deze set een stabieler spel zien en trekt de set naar zich toe met 26 – 24.
Jammer voor de Vedo'70 dames want de 1e wedstrijd wil je het liefst ook de 1e set winnen, maar ja nu niets meer aan te doen.
Ze zullen hard moeten gaan werken om te zorgen dat ze de volgende set winnen.

Er wordt hard gewerkt en de spelverdeelster kan al haar speelsters goed bereiken en de ballen worden, vaak direct scorend afgemaakt.
De service daar in tegen gaat nog niet zo lekker, er wordt veel uitgeserveerd en de ballen komen vaak precies bij de goed spelende libero van WHV terecht.
De set gaat naar Vedo 25 – 20, maar er zijn zeker nog aandachtspunten.

Ook in de derde set geven beide teams alles.
Het tempo blijft hoog liggen en het spel ziet er leuk uit.
De dames vechten met elkaar voor de ballen en menig bal wordt mooi van de grond gehouden.
WHV is verdedigend erg sterk en dat wordt in deze set beloond, WHV pakt de set met 25 – 22.

In de vierde set loopt Vedo'70 behoorlijk uit.
Alles lukt, maar de aandacht verslapt.
WHV komt behoorlijk terug en het wordt bijna nog spannend.
De dames blijven gelukkig scherp genoeg en zorgen ervoor dat een vijfde set de winnaar moet gaan bepalen.
Ze winnen de set met 25 – 17.

In de vijfde set zit voor de dames van Vedo'70 alles tegen.
Misverstand bij de pass, bal in het net, bal uit, bal via de blokkering op de grond.
Ook beginnen ze wat vermoeid te raken waardoor er iets minder snel gereageerd wordt.
WHV wint de vijfde set met 15 – 9.

Ondanks het verlies van de wedstrijd kijkt Vedo'70 DS 1 positief terug op de eerste wedstrijd.
WHV was een leuke tegenstander om tegen te spelen.
Mocht het niveau bij alle teams uit de poule zo hoog liggen, dan kijken wij nog uit naar veel leuke wedstrijden!